Uitslag lisexcisie

Ik krijg veel de vraag hoe het nu is en of ik al nieuwe uitslagen heb. Ja die heb ik, maar nog geen goede. Ik heb er bewust voor gekozen niet eerder iets te plaatsen omdat er vorige keer rotte appels waren die wel even kwakkeloos hun mening gaven. Zit ik niet op de wachten. Het is mijn keuze of en wat ik deel. En daarbij, hoop ik met mijn verhaal nog steeds andere vrouwen te overtuigen om dat stomme uitstrijkje te laten doen! Maar goed.. de uitslagen..

Lees meer »

Uitslag Biopt

In mijn vorige blog schreef ik al over het uitstrijkje, hoe belangrijk het is om deze te laten doen. Dat was vooral een boodschap aan vrouwen van mijn leeftijd! In deze blog deel ik de uitslag van mijn vorige ingreep.

Lees meer »

Uitstrijkje, laat hem doen!

Als je 30 bent geworden valt vanzelf de brief van het bevolkingsonderzoek op de deurmat. Je hoeft er niks voor te doen. Je ontvangt een ‘uitnodiging’ om een uitstrijkje te laten maken waarmee ze je testen op baarmoederhalskanker! Ik persoonlijk moest even slikken toen ik die brief ontving.. 3 dagen na mijn 30e verjaardag. Bij ons in de familie komt kanker helaas vaak voor en dat maakte mij ergens heel bang. Uiteindelijk -een half jaar later- een zelftest aangevraagd en thuis de test gedaan en weer terug gestuurd. 2 weken later kreeg ik een brief thuis dat ik naar de huisarts moest voor een nieuw uitstrijkje. Er was humane papilloma virus (HPV) gevonden. Niks ergs. De meeste vrouwen die seksueel contact hebben, worden geïnfecteerd met HPV (80 tot 90%). Deze infectie geeft geen klachten en geneest bij veel vrouwen vanzelf.

Lees meer »

Bevalling Levi

Het is 27-04-2016, koningsdag, ik ben hoog zwanger en over 5 dagen uitgerekend. Omdat ik vreselijke bekkeninstabiliteit heb, vieren we dit jaar geen koningsdag. We besluiten om naar mijn schoonouders te gaan, waar ik heerlijk een uur in bad ga liggen om te ontspannen. Na het eten gaan we richting huis en ik ga vroeg naar bed, omdat ik zo slecht slaap, is elk uurtje mooi meegenomen.

Lees meer »