Mijn peuter hing uit zijn slaapkamer raam.

Gepubliceerd op 10 april 2019 om 09:46

Voor dat je met commentaar komt, lees eerst de blog helemaal. Ik riep ook altijd dat dit mij nooit zou gebeuren. Maar helaas is het toch gebeurd! Dit is dus ook meteen (nog) een waarschuwing voor alle ouders!

Het is woensdagochtend 09:30.
Levi zit heerlijk op zijn kamertje te spelen met zijn zoefzoef dieren, Dani slaapt en Nick is al naar zijn werk toe. Met een volle wasmand loop ik naar zolder om deze in de wasmachine te doen en de was die klaar is op te hangen.

Als ik weer beneden kom zit Levi nog steeds lief te spelen. Maar van wat er in die tussen tijd is gebeurd in zijn kamer, heb ik op dat moment nog geen weet.

‘Mama, ik met de buurman gepraat.’ Zegt Levi ineens tijdens de lunch. Niks nieuws, dat gebeurd elke dag. Hij speelt altijd buiten met het buurmeisje. Maar vandaag bedoelde hij dus iets anders.

Als ik Levi s’avonds naar bed breng, ruim ik samen met hem zijn kamertje op. Doe zijn gordijnen dicht en leg hem in bed.

Wanneer ik s’avonds buiten sta, kom ik de buurman tegen. Hij verteld mij dat Levi uit zijn slaapkamerraam hing om met hem te praten.
WAT? Ja echt. Levi hing uit zijn raam!! Maar hoe dan?? En wanneer??!

Alles viel ineens op zijn plek. De wasmand die bij zijn verwarming lag, het hor dat niet goed dicht zat en dat hij met de buurman had gepraat. Nu snapte ik wat er zich had afgespeeld, terwijl ik de was aan het doen was.

Gelukkig heeft de buurman hem naar binnen kunnen praten en is er niks gebeurd!!! Als de buurman er niet was geweest, had het anders af kunnen lopen. En als hij eruit was gevallen... ik wil er niet eens over nadenken!

Ik heb altijd geroepen dat dit mij NOOIT zou gebeuren!! Maar het is toch gebeurd, weliswaar met een goede afloop, maar toch!! Ik heb er om gehuild, ben heel boos geweest op mezelf en heb me een super slechte moeder gevoelt! Maar ik weet zeker dat er veel meer moeders zijn, die dit hebben meegemaakt, maar zich schamen om het te delen! Want ik had precies hetzelfde, ik schaamde me kapot en nog steeds!

Maar ik deel het nu juist wel, om andere ouders te waarschuwen! Want verwacht jij dat je 2,5 jarige kind, een wasmand neerlegt bij de verwarming, daar opklimt, zodat hij via de verwarming op de vensterbank kan komen, het hor aan de kant kan doen en vervolgens het raam opent? Ik niet......

Dus denk ff na voor je me af gaat lopen zeiken, commentaar gaat leveren of gaat zeggen dat ik een slechte moeder ben.. Ik heb me al rot genoeg gevoeld namelijk, het is slecht een WAARSCHUWING, voor iedere andere ouder.

Reactie plaatsen

Reacties

Kim
5 jaar geleden

Niks geen slechte mama ♡ dit kan echt iedereen gebeuren! We weten allemaal niet wat er im dat koppie rond gaat! En zei zien de gevaren niet. En wij ook niet. Dit is gebeurt en zal zeker geen 2e keer gebeuren! Fijn dat je je verhaal deelt

bricitta
5 jaar geleden

Hoi deez heel veel ouders maken dingen mee met hun kind en vindt alleen maar dapper dat je het deelt met ons zo kunnen wij er op letten ,. 2,5 jaar is hij wel erg vroeg met het onder nemen mag je ook wel uit kijken dat die er niet van door gaat in de tuin of met buiten spelen dat je hem straks kan gaan zoeken ,. mij is het nog niet over komen met me dochter we hebben de ramen op slot als zij boven is en met de 2de gaat het net zo in de ochtend beneden zodat ik de boel kan laten door luchten en smiddags mag er boven gespeeld worden en soms is het eind van de middag tot na het avond eten lig er maar net aan voor de rest ramen dicht .. liefs Bricitta

Margeet
5 jaar geleden

Ik schijn zelf als peuter aan de vitrage naar buiten te hebben gezwaaid, heb ik gehoord.

Ik ben een keer 's nachts om 4 uur opgebeld, toen we nog op de flat woonden, dat Duane in alleen een luier, aangebeld had bij zijn vriendje om te gaan spelen, die een etage hoger woonde...

In Kudel stond ik een keer het avondeten te koken, en Dwight en Denzell zaten nog lekker in hun blote kont in het badje in de tuin want het was nog mooi weer. Althans dat dacht ik... Toen ik de tuin inliep waren ze er niet! Er zat een hangslot op het hek dus ze konden er niet uit, zouden ze dan toch binnen zijn??? Na een zoektocht door het halve dorp, vond de buurvrouw ze bij de school, Dwight fietsend op de driewieler en Denzell met z'n dikke kont achterin het kiepbakje!
Bleken ze over het houten hek van 2 meter hoog, te zijn geklommen wat tussen de tuinen van ons en de buren staat, de driewieler eroverheen te hebben gegooid, en bij de buren het hek uit te zijn gegaan omdat dat op dat moment net even open stond !

Ook bleek Denzell een keer bananen te hebben gehaald bij de Albert Heijn. Het hekje door, bananen pakken, en het hekje weer uit.

Zo ben ik ooit gebeld door de juf van groep 1, waar Dwight in zat, dat er een verstekeling in de klas zat! Oftewel... of Ik Denzell even op wilde komen halen!!!

Oja, mócht je nu denken dat er niets beveiligd was... we hadden traphekjes, haakjes op kamerdeuren, een hangslot aan het tuinhek, en de voordeur altijd op slot en de sleutel hangt hoog naast de deur!!

Voel je je nu al wat beter?!? ;)